Mazoutketel vervangen of herstellen
Heb je een mazoutketel en wil je overstappen op gas? Bel ons dan eerst even op voor vrijblijvend advies. Je bestaande gasketel vervangen of een herstelling nodig? Dan komen we zo snel mogelijk bij je langs om een gratis offerte op te maken.
Het team van Artois Dirk BV is gespecialiseerd in kleine tot heel grote installaties tot 640 kW en meer. Niet alleen particulieren, maar dus ook syndici kunnen bij ons terecht voor het onderhoud en de vervanging van gasketels in woningen of appartementsgebouwen.
Gasketels van het merk Remeha
Wij zijn trotse partner van Remeha, gespecialiseerd in allerlei soorten ketels. Als je ons vraagt om een gas- of stookolieketel aan te raden, dan kiezen we steevast voor dit merk. Als partner kunnen wij immers een jaar extra garantie geven op Remeha-ketels en hebben we veel wisselstukken op voorraad. Uiteraard kunnen wij overweg met alle andere merken op de markt, zowel voor vervanging als herstelling.
Veelgestelde vragen over gas
Eerst en vooral is hernieuwbare energie, bijvoorbeeld een warmtepomp, niet geschikt voor elk soort woning. Je huis moet hiervoor voldoende geïsoleerd zijn en aan bepaalde eisen voldoen. Verder moet je een keuze maken tussen gas of stookolie: wil je in het begin wat meer uitgeven en op termijn meer besparen, of wil je meteen voor de goedkopere optie kiezen, namelijk een gasketel? Op het einde van de rit zal het prijsverschil voor de installatie niet zo groot zijn, maar weet dat mazout 15% meer calorisch vermogen heeft, wat betekent dat mazout eigenlijk 15% goedkoper is dan gas.
Jazeker! Het klinkt gek, maar toch doen sommige mensen het. De nieuwere vormen van mazout zijn immers niet vervuilender dan gas en mazoutketels verbruiken minder. De ingreep is ook niet zo groot. Waar je voor de overstap naar gas de straat moet openbreken, moet je voor de overstap naar mazout enkel een stookolieketel en een stookolietank plaatsen. Je moet er uiteraard wel de plaats voor hebben.
Het doel van een zonneboiler is brandstof besparen om de boiler te verwarmen. We plaatsen de nodige zonnepanelen die opwarmen door de zon en die warmte transporteren via glycol die over de boiler stroomt. Hierdoor warmt de boiler op en hoef je niet bij te stoken met je condensatieketel. Zo bespaar je tot 30% energie die normaal gezien nodig is om je boiler op te warmen. Dit geldt overigens ook voor mazoutketels.